12 Mayıs 2013 Pazar

Kendim olduğum bir gün...

Cuma günü Lezzet Dergisiyle Maslak Sheraton Otel'de Arzum sponsorluğunda Lezzet Mutfak Atölyesi etkinliğindeydik.
 
Çok eğlendik hem de pek öğrendik..
Sheraton Otel'in harika aşçıları Arzum'un mutfak aletlerini kullanarak harika yemekler pişirmeyi öğrettiler.
Son zamanlarda zaten sizin de fark ettiğiniz üzere Arzum'un son reklam kampanyasını çok başarılı buluyorum. Ayrıca yeni evli olduğum için ürünleri de iyice dikkatimi çekmeyi başardı. 
 
 
 
Çok dolu dolu bir gündü nereden başlasam şaşırdım resmen.
 
 
 
Çok güzel bir ortam hazırlamışlar. 10 kişinin aynı anda yemek yapabilmesi için tüm malzemeler mevcut. Ayrıca  yapacağımız yemeklerin tarifleri ve kullandığımız ürünlerin özellikleri, satış fiyatlarını bulacağımız kataloglar da yerleştirilmiş. 
 
Menümüzde cevizli enginar yaprağı çorbası, fırında dana incik ve tatlı olarak da incir hurma tatlısı var. Dilerseniz tariflerini resimlerden alıp deneyebilirsiniz. gerçekten hepsi nefis.. Hele de enginar çorbasını kesinlikle denemeli, denetmelisiniz ;)
 
 
 
 
                                         Çorbamız..
 
 
 Ana yemeğimiz
 
veeee şahane tatlımız..
 
Yemeklerimizi yaparken usta aşçılarımızdan işin püf noktalarını ve ilginç şeyler öğrendik.
Mesela artık tahta kaşıkların restoranlarda yasaklandığını, bakteri barındırdığı ve yıkandığı deterjanı içine emdiği için hiç de sağlıklı olmadığını öğrendik. Çok şaşırdım açıkçası. Ama evlerimizde kullandığımız teflon tencereler bir iki metal kaşık darbesiyle bile çiziliyor ne yazık ki :(
 
Ama çok enteresan yeni bir şey daha buldum. Arzum pişirici!!
Ya ben aşık oldum bu alete gerçekteenn..
İnanılmaz bir ürün.. Bununla artık ocağınızı temizleme derdi yok :) Tabi ben işe o açıdan bakıyorum :)
Ama gerçekten aletin yapamadığı yok. Soteleme, ızgara, çorba, kızartma herbişey.
Ayrıca tatlıyı yaparken o incirleri metal kaşıklarla bastıra bastıra ezdik ama en ufak bir çizik bile yok. Tamamen çizilmez bir yapısı var ve yıkanabiliyor.
 
 
Bu arada hediyelerimiz :
 
 










 Tariflerden bi kısmını hemen denedim bile.. Gerçekten çok detaylı ve her evde olması gereken bi kitap.

Lezzet dergisi ve Arzuma bu keyifli organizasyon için çok teşekkürler.


 
 

5 yorum:

  1. o tatlı nedir öyle:) güzel bir gün geçirmişsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harika bi tatlıydı.. tabi bütün marifet hindistancevizi sütünden sosundaydı ki onu da biz yapmadık maalesef hazır geldi. ama tarifte var sanırım. kesinlikle öneririm

      Sil
  2. Çok güzel çıkmışsın fotoğrafta :)) Yemekler de tatlı da çok nefis gözüküyor, ve tahta kaşık konusunda çok doğru bir tespiti paylaşmışsın. Alternatif olarak plastik benzeri teknik adını unuttum kaşıklar var :))Ben de mutfak konusunda pek bir acemiyim belli olduğu üzere. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. ben de 24 kitchen da görüyorum bazen ucu silikonlu spatulalar kullanıyolar. demek bu yüzdenmiş.

      Sil
  3. merhaba bu saatte böyle lezzetler görünce acıktım:) blogunun takipçisyim bloglovindende ekledim:)
    bloguma beklerim:) çok yeni bir blogum var:)
    http://oreosevenkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil