Çok eğlendik hem de pek öğrendik..
Sheraton Otel'in harika aşçıları Arzum'un mutfak aletlerini kullanarak harika yemekler pişirmeyi öğrettiler.
Son zamanlarda zaten sizin de fark ettiğiniz üzere Arzum'un son reklam kampanyasını çok başarılı buluyorum. Ayrıca yeni evli olduğum için ürünleri de iyice dikkatimi çekmeyi başardı.
Çok dolu dolu bir gündü nereden başlasam şaşırdım resmen.
Çok güzel bir ortam hazırlamışlar. 10 kişinin aynı anda yemek yapabilmesi için tüm malzemeler mevcut. Ayrıca yapacağımız yemeklerin tarifleri ve kullandığımız ürünlerin özellikleri, satış fiyatlarını bulacağımız kataloglar da yerleştirilmiş.
Menümüzde cevizli enginar yaprağı çorbası, fırında dana incik ve tatlı olarak da incir hurma tatlısı var. Dilerseniz tariflerini resimlerden alıp deneyebilirsiniz. gerçekten hepsi nefis.. Hele de enginar çorbasını kesinlikle denemeli, denetmelisiniz ;)
Çorbamız..
Ana yemeğimiz
veeee şahane tatlımız..
Yemeklerimizi yaparken usta aşçılarımızdan işin püf noktalarını ve ilginç şeyler öğrendik.
Mesela artık tahta kaşıkların restoranlarda yasaklandığını, bakteri barındırdığı ve yıkandığı deterjanı içine emdiği için hiç de sağlıklı olmadığını öğrendik. Çok şaşırdım açıkçası. Ama evlerimizde kullandığımız teflon tencereler bir iki metal kaşık darbesiyle bile çiziliyor ne yazık ki :(
Ama çok enteresan yeni bir şey daha buldum. Arzum pişirici!!
Ya ben aşık oldum bu alete gerçekteenn..
İnanılmaz bir ürün.. Bununla artık ocağınızı temizleme derdi yok :) Tabi ben işe o açıdan bakıyorum :)Ama gerçekten aletin yapamadığı yok. Soteleme, ızgara, çorba, kızartma herbişey.
Ayrıca tatlıyı yaparken o incirleri metal kaşıklarla bastıra bastıra ezdik ama en ufak bir çizik bile yok. Tamamen çizilmez bir yapısı var ve yıkanabiliyor.
Bu arada hediyelerimiz :
Tariflerden bi kısmını hemen denedim bile.. Gerçekten çok detaylı ve her evde olması gereken bi kitap.
Lezzet dergisi ve Arzuma bu keyifli organizasyon için çok teşekkürler.